28 October, 2020

Random Food Photo

Random Food Photo | Dah lama tak share random food photo dalam blog padahal dalam memori handphone ni penuh dengan gambar makanan. Mana tidaknya setiap kali nak makan wajib snap gambar dulu sebelum makan lepas tu terperam je dalam phone tu. Tapi kadang-kadang ada bagusnya juga tau, bila kita tengah kekeringan idea nak menulis dalam entry, dengan sekeping gambar tu kita boleh buat jadi satu entry yang panjang. 

Oklah sebelum entry ni menjadi panjang, moh ler nieyl share food photo kali ini. 

First time makan di restoran oiso yang menyediakan tradisional food korean,
disebabkan kali pertama kita order makanan yang selamat yang boleh ditelan ya..hehehe..
Nama set ni tak ingat sangat chicken spicy la..

Nasi goreng bersama ayam goreng air tangan mak nieyl untuk bekalan hari terakhir nieyl
bekerja di tempat lama hari tu..

Support kawan yang menjual vietnam roll dan yang paling sedap adalah sos dia homemade tau
specialnya, kawan nieyl tu lelaki okay...terbaik

Kimbap ni hasil air tangan anak buah nieyl, satu keluarga suka makanan korea..

Sup petola bersama pucuk kering yang sungguh sedap dan yang penting jangan 
lupa letak bawang goreng dari  makcik bawang.

ini kek sempena birthday mak nieyl pada 5.10 hari tu 
manggo cake dan brownies..

Roti Canai cicah sambal sardin petai uolls..
yang ni nieyl makan di kedai mak nieyl.

Ok, itu sahaja food photo yang nieyl nak share, nanti ada lagi nieyl share dalam blog ok. Yela share ni bukan nak menunjuk tau, mana la tahu bila kita share ni boleh beri idea dekat korang nak makan apa hari ni ke kan..moga dapatlah membantu.

 

7 comments:

  1. roti canai tu plg win dlm byk2 hehehe

    ReplyDelete
  2. Petang-petang tengok kek dengan roti canai tu terus craving.. hehehe

    ReplyDelete
  3. Roti canai cecah dengan sambal sardin memang sedap, ada petai kira bonuslah tu.

    ReplyDelete
  4. Selamat menjamu selera.
    Enak2 belaka.

    ReplyDelete
  5. vietnam roll tu first aida merasa was bila ofismet bwk ke ofis.
    ada inti sosej, ketam, udang. salad segar plak tu. hirisan carrot.
    cicah dgn sos nyer, sedap la plak.
    sebelum tu, tak pernah teringin nak merasa.

    ReplyDelete
  6. roti canai dengan sardin petai tu unik! mesti sedap!!

    Tak penah cuba vietnam roll sampai sekarang. Ada peluang nnt nak cuba!

    Pendek kata, semua nampak sedap!!!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)