06 August, 2020

Random Food Photo

Random Food Photo | Bila lama dah menyepi tanpa sebarang update, hari ini baru nak belajar menaip entry semula. hehehe, tapi kita guna gear satu dulu lah ya, kita share gambar-gambar makanan yang sempat nieyl snap dengan tujuan nak buat entry tapi bila mood nak buka web blog pun ke laut jadinya gambar-gambar semuanya ke laut dalam la hehehe.. hari ini baru timbul ke pantai. 
Kali pertama nieyl makan dekat restoran orang utan di Sepang. Nama nasi goreng ini ialah Nasi goreng Orang Utan. Gempak betul nama nasi goreng dia tu.. 
Burung puyuh goreng dan nieyl masak sambal ayam penyet.
menu ni kalau makan dengan nasi panas, mahu tambah 2, 3 pinggan hahaha
meggi goreng ayam kalau rupa dia begini, dah pastinya meggi goreng mamak 
Area rumah nieyl tu ada kedai sate baru, jadi cuba beli 10 cucuk untuk rasa..
Sedap dan lembut sate ayam dia..cuma kuah je kurang sikit kalau pedas , pekat sikit sedap..
Sebelum ni nieyl pernah share kedai roti putrajaya tu kan, ha..kali ni nieyl borong lebih sikit
sebab buy 4 free 1 hehehe
Pergi makan sushi king masa ada Bonanza je, semua pinggan RM3 sahaja..
kacang hijau ni antara kegemaran nieyl 
Bakso air tangan kakak ipar nieyl, first time dia belajar masak bakso..
breakfast lontong bersama sambal ubi kentang, ini juga antara makanan kegemaran nieyl
Kambing bakar, anak buah nieyl jual sebekas tu 500gm rm30
sos perapan dia sangat sedap, ada masa nieyl share okay
Makanan ini semuanya masa majlis perpisahan pegawai, sebab itu meriah ya..
makan 3 orang punya, tu yang banyak..hehehe

Ok jumpa next entry nanti okay, terima kasih kepada semua yang sudi singgah lagi blog nieyl walaupun dah dekat sebulan tak update..insyaรllah nanti nieyl balas kunjungan ♥

8 comments:

  1. wah..smuanya rampak sedap..:)

    ReplyDelete
  2. buat kecur air liur tgok semua makanan ni...

    ReplyDelete
  3. Kalau makan kacang warna hijau edamame di sushi king tu memang kena duduk lamalah untuk menikmatinya hingga kacang yang terakhir.
    Kambing tu...sodap!

    ReplyDelete
  4. wpun dah makan tgk gambar makanan jadi lapar plak

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)