17 August, 2018

Nasi Kerabu

Salam Jumaat uolls..Sekejap sahaja masa berlalu hari ini dah hari jumaat penghulu segala hari. Semoga segala doa-doa kita dimakbulkan..Amin.. Nieyl jarang beli makanan dekat luar atau cafe. Memang akan bawa bekal breakfast dan lunch setiap hari. Cuma sesekali je nieyl akan beli itupun kalau teringin nak makan.

Untuk breakfast pagi jumaat ni, nieyl nak makan nasi kerabu kirim dekat officemate. Kalau korang nak tahu, sebelum ni nieyl tak suka nasi kerabu ni sebab nasi dia berwarna biru..Tapi sejak berkawan dengan orang terengganu ni aduhai...tersuka pula dengan nasi kerabu ni..So, sebulan mesti sekali beli nasi kerabu itupun nasib-nasib sebab selalunya nasi kerabu ni cepat habis.


Korang breakfast apa pagi ni?

9 comments:

  1. Sdapnya nasi kerabu. Kita mkn roti jer😀

    ReplyDelete
  2. Salam Jumaat Nieyl...sedapnya nasi kerabu...ulam lebih...fuh..nikmat.

    ReplyDelete
  3. samalah sebelum nie MN pun tak suka makan nasi kerabu..tapi bila dah makan yang sedap dah jadi fav pulak..tapi MN tak letak budu lah...

    ReplyDelete
  4. sedapnya. lama tak makan nasi kerabu :3

    ReplyDelete
  5. hi..singgah sini...
    jemput baca dan kongsikan hobi anda http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2018/08/hobi-zaman-kanak-kanak-sehingga-dewasa.html

    ReplyDelete
  6. dulu tak suka sebab banyak sayur hehe tapi da makin dewasa da makan sayur suka pulak. lagi2 kalo ada daging bakar eem dapnyeee !!

    ReplyDelete
  7. bkt katil ni, ada satu kedai makan pantai timur utk breakfast, nieyl.
    agak terkenal la.
    aida tau pun dlm 2 thn lepas. bila mana ofismet suka sgt oder nasi kerabu.
    rupanya, kedai tu dekat aje dgn rumah aida.
    aduhai...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)