01 June, 2016

McDonalds, Presint 2 Putrajaya

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

McDonald, Presint 2 Putrajaya | GOLDEN Arches Restaurants Sdn Bhd, pengendali rantaian McDonald di Malaysia, merancang untuk membuka cawangan baru di Putrajaya Presint 2 pada akhir tahun ini, dengan pelaburan sebanyak RM17.5 juta. 

Pengarah Urusannya, Stephen Chew berkata restoran itu adalah sebahagian daripada rancangan pertumbuhan syarikat yang mempunyai 500 restoran menjelang 2020. Pembinaan restoran dengan kawasan binaan seluas 30,000 kaki persegi dijangka siap dalam tempoh empat bulan kelulusan pelan bangunan oleh Perbadanan Putrajaya. 

RM17.5 juta hanya untuk restoran ini melibatkan pengambilan tanah untuk membangunkan bangunan dan infrastruktur," kata Chew. Mengenai pertumbuhan syarikat itu, beliau berkata Golden Arches Restaurant telah memperuntukkan pelaburan sebanyak lebih daripada RM185 juta setahun untuk membina lebih daripada 20 restoran baru, pembaikan dan pembentukan semula yang sedia ada dan semakin meningkat bilangan pasaran McCafes luas. 

Beliau berkata setakat ini, terdapat hampir 270 restoran McDonald di seluruh Malaysia, berkhidmat lebih daripada 13.5 juta pelanggan setiap bulan. Restoran ini perintis McDonald mula beroperasi di Jalan Bukit Bintang di Kuala Lumpur pada tahun 1982.

Adoi...tersangatlah dekat dengan office ku..hihi

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

3 comments:

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)