20 October, 2022

GULA-GULA SHAKLEE SI CILIK

 


Vita-lea For Children | Kita selalu je dengar orang kata jangan bagi anak makan gula-gula nanti gigi rosak, nanti dia hiper aktif kan?Cuba tanya diri kita masa kecil-kecil dulu merengek tak nak makan gula-gula?So..samalah dengan anak-anak kita ni, usia macam dieorang ni gula-gula yang paling dieorang suka berbanding nasi.

Gula selalu dipersalahkan apabila anak-anak hiperaktif tetapi sebenarnya itu semua MITOS tau korang. Yang sebenarnya gula yang anak-anak ni makan akan digunakan oleh sel-sel badan untuk dijadikan sumber tenaga. Ia akan disimpan sebagai lemak badan dan bukannya modal untuk mereka menjadi hiperaktif. Jadi, kita kena ubah mindset kita tu okay..

Sama juga la kalau kita pergi hiking ke nak buat aktiviti lasak ke, kita perlukan sumber tenaga yang cukup, sebab itu kita selalu dipesan untuk standby gula-gula atau coklat dalam poket supaya bila kita rasa lemah, kita makan gula atau coklat untuk bagi kita energy..jadi, samalah kes anak-anak kita tu..


Untuk nieyl mestilah nak pilih yang terbaik kan, sama juga dengan mak ayah yang lain. Jadi, nieyl pilih untuk beri Raisya Vita-lea Kids Shaklee perisa anggur yang memang budak-budak suka lepas tu dia dalam bentuk seperti gula-gula dan mudah untuk di kunyah, di hisap. 

Zaman sekarang Mak-mak kena bijak tukar gula-gula kepada vitalea kids. Raisya kalau  nampak botol vitalea kids ni dah berebut nak ambil. Patutlah penutup botol vitalea kids ni kemain canggih pusing pusing tang tu jer. Rupanya shaklee dah fikirkan risikonya , Kang senang buka senang dieorang makan macam gula-gula. Bagusnya vitalea kids ni dia ada multivitamin yang sangat diperlukan anak-anak musim penyakit ni.


Jadi, protect anak-anak kita dari rumah dan berikan mereka secukup vitamin yang diperlukan untuk mereka sentiasa sihat dan dijauhi pelbagai penyakit yang merbahaya. Kalau ibu-ibu nak belikan anak-anak vitalea kids boleh whatsapp nieyl okay special price nieyl bagi untuk kawan-kawan blog..Insya'Allah..

Korang juga boleh follow Instagram nieyl untuk Dm or whatsapp [ klik sini]


No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)