14 October, 2020

PKPB bermula hari ini



Assalamualaikum
Hari ini dah bermula PKPB dikawasan Putrajaya, Selangor dan Wilayah Persekutuan..
Apa yang dilakukan oleh kerajaan adalah untuk mengelakkan penyebaran virus Covid 19 
terus berleluasa tetapi kita sebagai rakyat juga perlu memainkan perasaan kita juga..
Untuk perangi covid 19 ini kita perlu bersatu dengan kerajaan..
Jaga kesihatan, jaga keselamatan ahli keluarga kita..
Keluarlah apabila perlu sahaja..
Kalau kita tak jaga diri kita dan keluarga kita,
siapa lagi betul tak...

Nieyl tinggal di selangor dan bekerja di putrajaya..
Jadi, kerja seperti biasa cuma di hadkan masa bekerja..
Untuk mengelakkan kita berkumpul ramai di pejabat dalam jangka masa yang lama..

Nieyl doakan semoga usaha kita dan kerajaan membentung virus ini akan terus memberi kesan yang positif, dan minta kita dijauhi segala penyakit merbahaya ini...

PKPB SELANGOR, KL, PUTRAJAYA
Bermula 14 - 27 oktober 2020



 

8 comments:

  1. harap bertabah lah org2 yg terlibat, hmm semoga dilindungi Allah

    ReplyDelete
  2. Semoga kita semua dapat putuskan rantaian covid ini.. semoga kita semua dilindungi..

    ReplyDelete
  3. Semoga baik2 saja untuk Malaysia. Sisyat pun dalam kawasan PKPB ni :-)

    ReplyDelete
  4. Company iena semua work from home..
    tapi ade adek juga still kene datang kerja..
    apa2 pun take care yang mana perlu keluar bekerja..risiko tu lagi tinggi..
    semoga kita dapat putuskan rantaian covid ni lepas PKPB ni

    ReplyDelete
  5. terasa stress gak bila xleh merentas daerah tapi kena juga patuhi demi keselamatan kita semua

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)