05 April, 2019

Cantiknya Ladang Bunga Dia

Cantiknya Ladang Bunga Dia | Salam Jumaat semua..pagi-pagi ni nieyl share pemandangan yang tenang lagi cantik untuk korang . Terujanya nieyl tengok gambar ladang-ladang bunga luar negara ni tersangat cantik warna warni. Tersusun sahaja dieorang tanam pokok bunga ni, bila berbunga serentak sahaja. Kalau di Malaysia ni kita selalu tengok ladang teh dekat Cameron tu kan..


Fuji Shibazakura Flower Festival -Jepun


Furano Flower Fields, Hokkaido- Jepun


Canadian Tulip Festival, Ottawa -Kanada


Sunflower Fields in Lop Buri and Sara Buri, Thailand


Kisosansen Park Tulip Festival, Kaizu - Jepun


Wooden Shoe Tulip Farm Festival, Oregon - Amerika Syarikat


lavender Fields, Provence - Perancis


Sunflower Fields, Tuscany- Itali


Keukenhof Gardens- Belanda


Hitachi Seaside Park- Jepun


Carlsbad Flower Fields, California- Amerika Syarikat


Canola Flower Fields, Luoping- China

Indahnya pemandangan bila hari-hari pergi kerja ada pemandangan ladang pokok bunga macam ni kan. Oh ye, last week jiran bilik nieyl kira bos nieyl juga la dia baru balik dari Belanda, so..masa dia berada disana, dia ada hantar whatsapp dekat nieyl gambar ladang bunga. Sangat cantik..Geram tengok bunga dia..segar..segar...


Sumber : CARI google

8 comments:

  1. subhanallah.. cantiknya nieyl..

    ReplyDelete
  2. terasa nak melancong kel luar negara masa spring la pulak!

    ReplyDelete
  3. Subhanallah, cantik dan tenang aje tengok bunga-bunga ni.

    ReplyDelete
  4. Ya Allah terpanggil Sis ko ke sini bila nampak gambar tu...cantiknyaaaa...MasyaAllah ..

    ReplyDelete
  5. Memang semuanya cantik! Sedap mata pemandang, tenang jiwa dan fikiran.

    ReplyDelete
  6. Y Allah, subhanallah cantikkk

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)