20 March, 2019

Makanan yang menyelerakan

Makanan yang menyelerakan | Selalunya memang bawa bekal pergi kerja untuk breakfast dan juga untuk lunch. Bila ada apa-apa majlis atau ada plan nak keluar makan sahaja nieyl takkan bawa bekal. Macam last week ada 2 hari nieyl tak bawa bekal sebab ada orang nak belanja nieyl makan. hehehe... Rezeki Alhamdulillah.


Nasi kerabu adalah makanan breakfast yang memang nieyl paling suka. Yang ini boss nieyl belanja makan minggu lepas, special sebab itu ayam rempah bakar...yumyum...


Ini tauhu begedil, kawan pejabat jual RM5..Sedap cuma sambal hitam tu kalau pedas sikit lagi sedap..


Jarang breakfast di cafe, sesekali tu breakfast dengan kengkawan dekat cafe pekena nasi lemak anak dara..ceeehhhwaaaahh...nasi lemak ayam cincang telur mata RM8..

Adoi..bila tengok balik makanan breakfast tu kan, baru terfikir..macam manalah berat badan tak naik bertingkat-tingkat kan...hahaha :P 



9 comments:

  1. Itulah masalah perempuan, suka makan tapi nak kurus. Haha.

    ReplyDelete
  2. Nasi kerabu tu...huisshh.Menggoda sungguh la.

    ReplyDelete
  3. Sedapnya. Tengahari nampak lauk, terus jadi lapar. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete
  4. Sedapnya nasi lemak anak dara tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. Sedapnya ๐Ÿ˜‹
    Masa ada selera mkn her neyl..๐Ÿ˜Ž

    ReplyDelete
  6. ohoooohoi gambar makanan. hehe lemah hati tengok =P

    ReplyDelete
  7. alahai bestnya kalau ada orang belanja makan kan.. x yah kuar duit.. hii.. terliur tengok tauhu begedil tu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)